تلفن تماس: ۰۹۱۰۱۶۸۱۱۳۸ - ۰۲۱۸۸۴۵۸۶۱۹

شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۷ و پنجشنبه تا ۱۲:۳۰

آشنایی با دیتاشیت پنل خورشیدی

دیتاشیت پنل خورشیدی

دیتاشیت پنل خورشیدی شامل اطلاعاتی ارزشمند با توجه به جنبه های فنی محصول است که به منظور طراحی دقیق نیروگاه خورشیدی مورد استفاده قرار می گیرد. هر دیتاشیت پنل خورشیدی شامل اطلاعاتی در مورد ابعاد و وزن پنل خورشیدی، مشخصات بسته بندی و مشخصات الکتریکی خروجی است که در این نوشته قصد داریم تا شما رو با مهم ترین این پارامتر ها آشنا نماییم. توصیه می شود در کنار این نوشته، برسی دقیق دیتاشیت پنل خورشیدی 550 وات مونوکریستال برند AE SOLAR از همین سایت را نیز مطالعه بفرمایید زیرا به صورت جزئی تر و واقعی دیتاشیت یک پنل خورشیدی به صورت کامل برسی شده است.

 

مشخصات ابعاد و وزن پنل خورشیدی

این بخش از دیتاشیت که با نام Material Characteristics مشخص شده است، بیانگر ابعاد و وزن پنل خورشیدی است که به طور معمول بر حسب میلی متر و کیلوگرم بیان می شود. همچنین این بخش ابعاد جزئی فریم، ضخامت پنل، سوراخ های نصب و رگلاژ را نیز به کاربر اعلام می کند.

 

 

ابعاد پنل خورشیدی

 

 

دیتاشیت پنل خورشیدی

 

این بخش از اهمیت بالایی برای نصاب های پنل خورشیدی و نیروگاه خورشیدی برخوردار است. همچنین اطلاعات این بخش کمک بزرگی در طراحی و تولید استراکچر پنل خورشیدی به تولید کنندگان می کند.تعداد سلول سری یا موازی شده در پنل خورشیدی، نوع و ابعاد جانکشن باکس، نوع کانکتور و طول سیم خروجی پنل خورشیدی، از دیگر اطلاعات ارزشمند این بخش است.

دیتاشیت پنل خورشیدی

 

مشخصات الکتریکی پنل خورشیدی

تمامی اطلاعات و مشخصات الکتریکی درج شده در لیبل پشت پنل خورشیدی به طور معمول بر اساس تست STC است. تست STC مخفف عبارت Standard Test Condition است و پارامتر های خروجی پنل خورشیدی در شرایط تابش 1000 وات بر متر مربع با دمای 25 درجه سانتی گراد و فشار هوای 1.5 اتمسفر اندازه گیری می شود.

دیتاشیت پنل خورشیدی

علاوه بر تست STC یک تست دیگر به نام NOCT وجود دارد که مقادیر اندازه گیری شده در شرایطی طبیعی تر و به دور از شرایط آزمایشگاهی اندازه گیری می شود که در ادامه به معرفی این تست خواهیم پرداخت.

 

تست Nominal Operating Cell Temperature

در تست NOCT تمامی پارامتر های خروجی بر اساس شدت تابش 800 وات بر متر مربع و دمای محیط 20 درجه سانتی گراد اندازه گیری می شوند. مقادیر بدست آمده از این تست طبیعی تر و بیشتر نزدیک به واقعیت است.

دیتاشیت پنل خورشیدی

 

ضریب حرارتی Temperature coefficient

ضریب حرارتی یکی از مهم ترین پارامتر های درج شده در دیتاشیت هر پنل خورشیدی است. در روزهای گرم تابستانی، دمای ماژول ها به سرعت به عدد 60 تا 70 درجه سانتی گراد می رسند. ضریب حرارتی میزان اثر گذاری دما را بر توان خروجی پنل خورشیدی مشخص می کند. به زبان ساده تر مشخص می کند به ازای یک درجه سانتی گراد گرم تر شدن هوای محیط، چند درصد از توان خروجی پنل خورشیدی کاهش می یابد یا به عبارت دیگر رابطه بین توان خروجی و دمای محیط را مشخص می نماید.

ضریب حرارتی پنل خورشیدی

 

حداکثر توان خروجی Maximum Power Point (Pmax)

حداکثر توانی که یک پنل خورشیدی می تواند انرژی الکتریکی تولید نماید را حداکثر توان خروجی می نامیم. واحد این پارامتر وات است.

 

ولتاژ در نقطه حداکثر توان Maximum Power Point Voltage (Vmp)

این پارامتر بیانگر ولتاژ پنل خورشیدی در نقطه حداکثر توان است. حداکثر توان نقطه ای است که توان خروجی پنل به حداکثر مقدار خود می رسد. واحد این پارامتر ولت است.

 

جریان در نقطه حداکثر توان Maximum Power Point Current (Imp)

این پارامتر نیز همانند Vmp، بیانگر حداکثر جریان خروجی پنل خورشیدی در نقطه حداکثر توان است و واحد آن آمپر است.

 

ولتاژ مدار باز پنل خورشیدی Open Circuit Voltage (Voc)

زمانی که خروجی پنل خورشیدی به هیچ مصرف کننده یا باری وصل نباشد، ولتاژ خروجی برابر ولتاژ مدار باز یا Voc است. مقدار این پارامتر از این لحاظ اهمیت دارد که حداکثر ولتاژی است که در خروجی پنل خورشیدی تحت هر شرایطی دریافت می شود و بیشتر در محاسبه محدودیت های ولتاژی شارژکنترلر و اینورتر مورد استفاده قرار می گیرد که می توان بر اساس آن، تعداد پنلی را که می توان با یکدیگر سری کرد، محاسبه نمود.

 

جریان اتصال کوتاه پنل خورشیدی Short Circuit Current (Isc)

زمانی که به خروجی پنل خورشیدی هیچ مصرف کننده ای متصل نباشد و صرفا کانکتور مثبت و منفی به صورت مستقیم به یکدیگر متصل شده باشند، جریانی تحت عنوان جریان اتصال کوتاه از پنل خورشیدی عبور می کند و بالاترین مقدار جریانی است که می توان از پنل خورشیدی دریافت نمود. از این جریان می توان محدودیت های شاخه های موازی و همچنین شارژکنترلر و اینورتر را محاسبه نمود.

 

تلرانس توان Power tolerance

تلرانس بیانگر اختلاف توان خروجی با توان درج شده در دیتاشیت پنل خورشیدی است. به طور مثال ممکن است یک پنل خورشیدی دارای حداکثر توان 100 وات با تلرانس مثبت و منفی 5 درصد باشد. در این صورت خروجی این پنل خورشیدی می تواند از 95 تا 105 وات تغییر داشته باشد. پنل های جدید با تکنولوژی به روز به طور معمول دارای تلرانس منفی صفر هستند که در این شرایط هرگز توان خروجی کمتر از مقدار درج شده در شرایط مشخص نخواهد شد.

 

راندمان پنل خورشیدی Module efficiency

راندمان پنل خورشیدی بیانگر قدرت تبدیل تابش نور خورشید به الکتریسیته است که هر چه مقدار آن افزایش یابد، پنل خورشیدی با توان ثابت دارای ابعاد کوچکتری می شود. افزایش راندمان سبب می شود، نیروگاه خورشیدی در فضای کوچکتری اجرا شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این پارامتر می توانید به نوشته راندمان پنل خورشیدی از مجله آموزشی سولارنیرو مراجعه نمایید.

 

 

تاییدیه ها Certifications

با مشاهده دیتاشیت هر پنل خورشیدی، با گروهی از تاییدیه ها و استاندارد ها رو به رو می شیم که شرکت سازنده برای محصول خود کسب نموده است. به طور مثال IEC 61215 یکی از استاندارد های تست کلیدی سلول خورشیدی کریستالی است. اگر پنل خورشیدی این استاندارد را کسب نماید، بدین معنی است که تعدادی تست فشار را تحمل نموده و از لحاظ کیفیت فریم و بدنه مورد تایید این استاندارد است. یا به عنوان مثالی دیگر استاندارد IEC 61739 شامل تست های حرارتی، آتش و فشار مکانیکی است و مربوط به ایمنی پنل خورشیدی است.

 

منبع: روش خواندن دیتاشیت پنل خورشیدی

 

در این نوشته سعی کردیم به معرفی مهم ترین پارامتر های الکتریکی و مکانیکی پنل خورشیدی که در دیتاشیت درج شده است بپردازیم. در صورتی که این نوشته براتون مفید بوده و قصد مطالعه مطالب آموزشی در حوزه برق خورشیدی را دارید می توانید به مجله آموزشی سولارنیرو مراجعه نمایید.

2 نظر برای این نوشته ثبت شده است

  • ممنون از مطلب خوبتون. یه سوال؟ چرا برخی از ضرایب حرارتی یه علامت منفی کنارشون هست؟

    1. درود بر شما
      به طور مثال ولتاژ خروجی پنل خورشیدی متناسب با افزایش دما کاهش پیدا می کنه و به همین دلیل از علامت منفی برای نمایش رابطه معکوس استفاده می شود. در فصول سرد ولتاژ خروجی پنل خورشیدی بسیار بیشتر از ولتاژ همان پنل خورشیدی در ماه های گرم سال است.

  • لطفا نظر خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید

    پنل خورشیدی در هوای ابری
    پست بعدی

    آیا پنل خورشیدی می تواند در روز ابری نیز کار کند؟

    پنل خورشیدی هتروجانکشن
    پست قبلی

    پنل خورشیدی هتروجانکشن HJT

    To Top